Μόλις συνάντησα αυτή τη γλύκα:

 

doukissa save a greek stray 1

 

Τη λένε Κάρλα και είναι 10 ετών.

 Είναι -όπως βλέπεις κι εσύ- απίστευτα όμορφη, αλλά και υπερβολικά χαδιάρα και τρυφερή. Με το που με είδε άρχισε να κουνάει την ουρά της. Αμέσως χαμογέλασα, με έκανε να αισθανθώ τόσο ωραία. Μετά άκουσα την ιστορία της. Ένιωσα φρικτό θυμό. Όταν έγινε 7 ετών οι άνθρωποι που θεωρούσε «γονείς» της την εγκατέλειψαν. Την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την άφησαν μόνη και απροστάτευτη στη Βαρυμπόμπη. Την παράτησαν γιατί είχε μεγαλώσει, γιατί δεν ήταν πια κουταβάκι, γιατί την βαρέθηκαν. Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή. Δεν την πάτησε κάποιο αυτοκίνητο, ούτε την βασάνισε κάποιο κτήνος. Την έσωσαν οι άνθρωποι της φιλοζωικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας Save a Greek Stray, που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Και τώρα αυτός ο λευκός Άγγελος ψάχνει ένα ζεστό σπιτικό και μια αγκαλιά.

Σήμερα λοιπόν φωτογραφήθηκα μαζί της για τη δημιουργία ενός ημερολογίου που σκοπό έχει να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί αυτά τα ανυπεράσπιστα ζωάκια.

 

 doukissa save a greek stray 2

 

doukissa save a greek stray 3

 

doukissa save a greek stray 4

 

Σε λίγο καιρό θα μπορώ να σας πω ακόμα περισσότερα.

Προς το παρόν θέλω μόνο να υπενθυμίσω σε όλους μας πως αυτές οι τετράποδες ψυχούλες είναι πρόθυμες να μας αφιερωθούν για πάντα, να γίνουν οι πιο πιστοί μας φίλοι. Μας έχουν ανάγκη. Μας χρειάζονται. Μας αγαπούν. Ας ευαισθητοποιηθούμε λοιπόν περισσότερο, ας ενημερωθούμε καλύτερα, ας υιοθετήσουμε ένα αδεσποτάκι. Η ευγνωμοσύνη και η αγάπη που θα νιώθει μετά αυτό το πλάσμα είναι απερίγραπτη. Και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία, αφού ο αδεσποτάκος Tommy που έχουμε στο σπίτι (και την ιστορία του οποίου σου είχα διηγηθεί εδώ) είναι ίσως το πιο φιλότιμο και αγνό σκυλί στον κόσμο.