Τελικά ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; (Όπου γάμος, μπορείς να βάλεις απλώς «μακροχρόνια σχέση»)

Αν έπρεπε να απαντήσω προσωπικά, καθότι ρομαντική (και φρεσκοπαντρεμένη) θα έλεγα όχι. Ο γάμος σε δένει με τον σύντροφό σου ακόμα περισσότερο. Σε κάνει να νιώθεις ότι είναι η οικογένειά σου, ο άνθρωπός σου και όχι απλώς «το αγόρι σου».

Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, κάποια πράγματα όντως αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια μέσα σε μία σχέση. Και αυτό είναι φυσιολογικό και απολύτως αναμενόμενο. Σίγουρα για παράδειγμα, μετά από 2, 3 ή περισσότερα χρόνια γάμου, δεν έχεις το ίδιο άγχος για το πώς θα δείχνουν τα μαλλιά σου όταν ξυπνήσεις - και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αγχωθείς μήπως και δείχνεις «πολύ ξεμαλλιασμένη» μόλις ανοίξει τα μάτια του και σε αντικρύσει.

Έλα, πες αλήθεια. Είχες κι εσύ αυτό το άγχος του πρώτου ξυπνήματος δίπλα του την πρώτη βραδιά που κοιμηθήκατε μαζί. Να ξέρεις ότι κι εκείνος είχε αντίστοιχα άγχη. Τα οποία, πλέον φαντάζουν τόσο μακρινά και, θα έλεγα, κάπως αστεία.

Αυτά τα άγχη αλλά κυρίως το πώς αυτά αντικαθίστανται από πιο «κανονικές» καθημερινές συμπεριφορές όσο περνούν τα χρόνια, παρουσιάζει με πολύ εύστοχο -και χιουμοριστικό βέβαια- τρόπο το παρακάτω βίντεο. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ όντως γέλασα πολύ (και σε αρκετά σημεία ταυτίστηκα) παρακολουθώντας το!