Το καλοκαίρι, η χωριάτικη σαλάτα έχει την τιμητική της, αλλά η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά μπορεί να γίνει παγίδα για τη διατροφή μας. Η πεντανόστιμη φέτα και, κυρίως, οι άπειρες «βούτες» με το ψωμί, μπορούν να μετατρέψουν το ελαφρύ γεύμα μας σε βόμβα θερμίδων – ναι, το παραδέχομαι, το έχω κάνει άπειρες φορές. #Guilty :)

Μια εναλλακτική που εγώ λατρεύω είναι η σαλάτα caprese. Βασισμένη κι αυτή στον συνδυασμό της ντομάτας και του λευκού τυριού, δεν είναι ιδιαίτερα πιο ελαφριά από μια χωριάτικη, με.... προκαλεί όμως λιγότερο στις «ένοχες» βούτες. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει μόνη της ένα κυρίως γεύμα – ειδικά ένα ελαφρύ βραδινό.

Το μυστικό για μια τέλεια caprese; Καλοκαιρινές πεντανόστιμες ντομάτες, τυρί μοτσαρέλα (η βουβαλίσια θεωρείται η καλύτερη και μπορείτε να τη βρείτε στα μεγάλα super markets) και καλό πέστο βασιλικού, το οποίο μπορείτε επίσης να προμηθευθείτε έτοιμο!

Extra tip: Η μοτσαρέλα θεωρείται γενικώς μια καλή επιλογή λευκού τυριού. Πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη και λίγο πιο ελαφριά σε λιπαρά και θερμίδες από τη δική μας φέτα, αξίζει να τη βάλετε στη διατροφή σας!

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.