Υλικά για 4 άτομα:
20 βιολογικά μπουτάκια κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα:
Μισό ποτήρι σόγια σως (εγώ επιλέγω αυτήν που έχει λιγότερο αλάτι)
3 κουταλιές της σούπας μέλι (λεπτόρρευστο)
3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα (εγώ βάζω την καυτερή)
1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο πιπέρι
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά, τα ανακατεύετε καλά και μετά βουτάτε μέσα ένα-ένα τα μπουτάκια. Ύστερα τα βάζετε όλα σε ένα ταψί και ρίχνετε απο πάνω ό,τι έχει περισσέψει απο τη μαρινάδα. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.
Extra tip:
Αν θέλετε παράλληλα μπορείτε να κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες μερικές πατάτες, να τις βάλετε στο ταψί, να τις αλείψετε με λίγο λάδι και να ρίξετε λίγο χοντρό αλάτι και ρίγανη και να τις βάλετε στο φούρνο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Μετά τις γυρίζετε απο την άλλη μεριά με προσοχή και τις βάζετε ξανά στον φούρνο! Σας υπόσχομαι ότι θα βγουν πιο νόστιμες απο τηγανητές! Θα είναι σαν να τρώτε πατατάκια ;-)
Καλή μας όρεξη λοιπόν!
Βρείτε περισσότερες προτάσεις (και συνταγές) από τη διατροφή μου εδώ.