Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τρελαίνομαι να παίρνω ιδέες για νέες συνταγές κάθε φορά που τρώω έξω. Αυτό ακριβώς έγινε και προχθές, όταν παρήγγειλα και έφαγα την πιο ιδιαίτερη ομελέτα που έχω δοκιμάσει ποτέ: Frittata (η ιταλική εκδοχή της ομελέτας) με ζυμαρικά! Η συγκεκριμένη είχε μέσα φέτα κα σπανάκι και ήταν πραγματικά πεντανόστιμη.

Για να μη σας τα πολυλογώ, επιστρέφοντας σπίτι το ίδιο απόγευμα, έριξα μια ματιά στο google και βρήκα μια συνταγή που μοιάζει να είναι πολύ κοντά σε αυτή που δοκίμασα.

Υλικά:

-Λίγο ελαιόλαδο
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
-2 κούπες baby σπανάκι
-6 αβγά
-1/2 κούπα γάλα
-3 κούπες πένες βρασμένες
-1/4 της κούπας τυρί φέτα
-1/4 της κούπας λιαστή ντομάτα
-1/4 της κούπας λιαστή φύλλα φρέσκου βασιλικού
-Αλάτι, πιπέρι
-(προαιρετικά) λίγο μπούκοβο

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες al dente. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Εν τω μεταξύ, βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (αν έχετε, χρησιμοποιήστε κάποιο σκεύος που να μπαίνει και στον φούρνο-διαφορετικά, θα χρειαστεί να αλλάξετε σκεύος). Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το ψιλοκκομένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρουμε λίγο ακόμα, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία των λαχανικών.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι (και το μπούκοβο, αν θέλουμε να γίνει πιο καυτερή η ομελέτα). Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα τριμμένη, τον βασιλικό, τα ζυμαρικά και τα λαχανικά που έχουμε σωτάρει (τα οποία έχουμε αφήσει να κρυώσουν για 5 λεπτά). Ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να έχουν μόλις αρχίσει να «γίνονται».
Αν έχουμε χρησιμοποιήσει τόση ώρα κάποιο σκεύος που μπαίνει στον φούρνο, το μεταφέρουμε εκεί και αφήνουμε να ψηθεί για 10-12 λεπτά (θα το δούμε με το μάτι ότι είναι έτοιμη). Αν δεν έχουμε τέτοιο σκεύος, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε ένα ταψάκι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία (δηλαδή ψήσιμο στον φούρνο για 10-12 λεπτά). Βγάζουμε την ομελέτα από τον φούρνο και αφήνουμε να «καθίσει» για 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Εγώ πάντως σήμερα αυτό θα μαγειρέψω!

Extra tip: Θα χρησιμοποιήσω light γάλα και ζυμαρικά ολικής άλεσης για να την κάνω λίγο πιο υγιεινή!