Τα φρούτα τα λατρεύω και πολλές φορές τα χρησιμοποιώ σε σαλάτες ή φαγητά, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, όταν έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή στο ίντερνετ, ξετρελάθηκα!

Φαίνεται δροσιστική, γλυκιά, διαφορετική και πεντανόστιμη και είναι ιδανική για ένα απογευματινό σνακ μετά την παραλία - ή και για πρωινό!
Για να μην πολυλογώ όμως, ιδού η συνταγή:

 

16055067fb424f6a Peach Bruschettas Horizontal 2 AHS

Μπρουσκέτες με γιαούρτι και ψημένα ροδάκινα

Υλικά:

1-2 ροδάκινα
3-4 φέτες ψωμί
½ κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/8 κ.γλ. βανίλια
2-3 φύλλα βασιλικού
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο επιπλέον μέλι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 περίπου βαθμούς. Κόβετε τα ροδάκινα στη μέση αλείφετε με ελαιόλαδο τις κομμένες πλευρές και τα τοποθετείτε, με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω, σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τα ροδάκινα για 30 περίπου λεπτά. Τα αφήνετε έξω να κρυώσουν λίγο. Εν τω μεταξύ, αλείφετε τις φέτες ψωμιού με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για λίγα λεπτά. Αναμειγνύετε το γιαούρτι με τη βανίλια και το μέλι. Όταν τα ροδάκινα κρυώσουν λίγο, κόβετε σε λεπτές φέτες. Απλώνετε το μείγμα γιαουρτιού στις φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού και προσθέτετε τις φέτες ροδάκινου. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό (και λίγο μέλι αν θέλετε) και απολαμβάνετε!

 

Γιάμι και σλουρπ μαζί! Δεν πρόλαβα ακόμα να τη δοκιμάσω, αλλά θα το κάνω τις επόμενες μέρες – μπορεί και σήμερα! Αν το δοκιμάσετε εσείς εν τω μεταξύ, περιμένω εντυπώσεις.

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις και συνταγές από τη διατροφή μου εδώ.