Η ομελέτα είναι πραγματικά ένα σούπερ πιάτο. Είναι νόστιμη, είναι θρεπτική, είναι light (ή τέλος πάντων μπορεί να γίνει light – ανάλογα με το τι θα βάλουμε μέσα), είναι τρομερή πηγή πρωτεϊνών, είναι χορταστική και είναι και πανεύκολη. Τι άλλο να θέλουμε από ένα φαγητό;

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ομελέτα είναι πολύ συχνά η επιλογή μου, ειδικά ως ένα χορταστικό βραδινό γεύμα όταν επιστρέφω σπίτι από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και δεν έχω χρόνο για να μαγειρέψω κάτι άλλο.

Όσο εύκολη και να είναι όμως, έχει και αυτή τα μυστικά της. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε κι εσείς την τέλεια ομελέτα που σας σερβίρουν έξω και πάντα αναρωτιέστε «μα πώς την πετυχαίνουν έτσι;».

1. Ετοιμάστε όλα τα υλικά, πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Τα πάντα στη μαγειρική είναι θέμα timing. Οπότε, αν την ώρα που ήδη έχετε βάλει την ομελέτα στο τηγάνι, πρέπει να προλάβετε παράλληλα να ψιλοκόψετε τα υλικά που θα βάλετε μέσα, σας εγγυώμαι ότι θα αποτύχετε.
2. Αφήστε το λάδι να κάψει (ακόμα κι αν βάζετε ελάχιστο λάδι, όπως εγώ!).
3. Σωτάρετε τα λαχανικά που θα βάλετε μέσα, πριν ρίξετε τα αβγά.
4. Το σημαντικότερο: Μόλις ρίξετε τα αβγά, χαμηλώστε τη φωτιά κάτω από το μισό. Εγώ σκεπάζω παράλληλα το τηγάνι με ένα καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο, θα προλάβει η ομελέτα να ψηθεί και στο πάνω μέρος της (και όχι να «αρπάξει» από κάτω, ενώ η πάνω πλευρά παραμένει υγρή).
5. Για να τη γυρίσετε, υπάρχουν δύο τρόποι: Είτε να τη γυρίσετε ολόκληρη, χρησιμοποιώντας ένα πιάτο, είτε να γυρίσετε μόνο τη μισή πλευρά, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα.

Καλή όρεξη!