Η σεζόν έχει για τα καλά αρχίσει και δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν μέρες που δεν προλαβαίνω ούτε καν να σκεφτώ τι θα μαγειρέψω, πόσο μάλλον να μαγειρέψω...! Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε πολύ συχνά κι εσείς!

Τι κάνω λοιπόν εκείνες τις μέρες; Ετοιμάζω από την προηγούμενη κάτι εύκολο που μπορώ να κρατήσω έτοιμο στο ψυγείο. Μια από τις αγαπημένες μου επιλογές είναι η μακαρονοσαλάτα. Δεν χρειάζεται περισσότερο από 15 λεπτά προετοιμασίας και μπορώ να την έχω έτοιμη στο ταπεράκι για να την πάρω μαζί μου, ενώ παράλληλα είναι πεντανόστιμη!

Η δική μου εκδοχή:
Βράζω πένες al dente και τις αφήνω να κρυώσουν. Πριν ξαπλώσω το βράδυ, ψιλοκόβω λαχανικά (μου αρέσει να βάζω πιπεριά, ντοματίνια, ελιές και καλαμπόκι αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι προτιμάτε) και ανακατεύω με τις πένες. Περιχύνω με μια σως που έχω φτιάξει με λάδι, μουστάρδα και λίγο οξύμελι (μπορείτε απλώς να βάλετε μπαλσάμικο και ελάχιστο μέλι). Αλατίζω και προσθέτω λίγο τριμμένο τυρί. Το ταπεράκι μου είναι έτοιμο!