Λοιπόν, η λέξη brunch προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων breakfast και lunch, br(eakfast-lu)nch . Η πρώτη αναφορά της λέξης φαίνεται να γίνεται στην Αγγλία, το 1896, στο άρθρο "Brunch: a plea" που δημοσιεύτηκε στο πειροδικό Hunter's Weekly.
Το κυριακάτικο (τώρα πλέον συχνά και Σαββατιάτικο) brunch δεν είναι όμως μόνο ένα πλούσιο πρωινό, αλλά ένας συνδυασμός full πρωινού με μεσημεριανό γεύμα. Και εννοούμε πλήρες πρωινό, όχι την ελληνική εκδοχή του... καφέ με σχεδόν τίποτα.
Και αφού μάθαμε τα πάντα γύρω από το brunch, πάμε να δούμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή:
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
Μισή μπανάνα λιωμένη
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Τα ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μείγμα και ρίχνεις μία μία κουταλιά της σούπας σε αντικολλητικό τηγάνι. Φτιάχνεις τις τηγανίτες και στο τέλος, λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, και την ρίχνεις από πάνω.