Λέγεται french toast ή, στα ελληνικά, αβγόφετες και είναι ό,τι πιο εύκολο (και κολασμένο) μπορείς να φτιάξεις για πρωινό! Η πιο διαδεδομένη συνταγή είναι με σιρόπι σφενδάμου (που μπορείς να βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και αποτελεί ένα σούπερ υγιεινό γλυκαντικό), αλλά εγώ σήμερα θα σου προτείνω μια ακόμα πιο λαχταριστή εκδοχή: Με πραλίνα και μπανάνα!

(Παναγία μου, μου τρέχουν ήδη τα σάλια)

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Τι θα χρειαστείς
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 μπανάνα
1 αβγό
1 ποτήρι γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Πραλίνα φουντουκιού
1 κ.σ. βούτυρο

Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το αβγό, τη βανίλια και λίγη ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές ροδέλες. Αλείφουμε δύο φέτες ψωμιού με πραλίνα, προσθέτουμε μερικές από τις ροδέλες μπανάνας και «κλείνουμε» τα δύο τοστ με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού. Πιέζουμε, ώστε να κλείσουν καλά τα τοστ.
Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο. Περιμένουμε να κάψει. Βουτάμε κάθε τοστ στο μείγμα με το αβγό (κρατώντας το σφιχτά, για να μην ανοίξει) και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τα δύο french toasts σε δύο πιάτα, τα κόβουμε στη μέση και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με έξτρα πραλίνα!

Δοκίμασέ το αυτό το Σαββατοκύριακο!