Let's do it λοιπόν!
Υλικά
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο σοκολάτας
80 γραμμάρια βούτυρο
1/2 ποτήρι χυμό μπανάνας
3 μπανάνες
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Σοκολάτα σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Βάζεις τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζεις με νερό.
2. Σιγοβράζεις για τέσσερις ώρες φροντίζοντας τα κουτιά να είναι συνεχώς καλυμμένα με νερό.
3. Σπάσε τα μπισκότα και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό μπανάνας.
4. Ανακάτεψε καλά και στρώσε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος φτιάχνοντας έτσι μια ομοιόμορφη βάση.
5. Ψήσε για 12 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και μετά βάλε το σκεύος στο ψυγείο για να κρυώσει.
6. Όταν περάσουν οι τέσσερις ώρες, βγάλε τα κουτιά από την κατσαρόλα και στρώσε το ζαχαρούχο γάλα πάνω από την μπισκοτένια βάση.
7. Άφησέ το να "ξεκουραστεί" στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια κάλυψέ το με τις μπανάνες τις οποίες έχεις κόψει σε ροδέλες.
8. Χτύπησε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και άπλωσε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες.
9. Ξαναβάλε το σκεύος στο ψυγείο για μία ώρα, πασπάλισε με τη σκόνη σοκολάτας και σέρβιρε.
Εντάξει, ομολογώ πως παίρνει λίγη ώρα για να γίνει, όμως αξίζει τον κόπο!!!
Υ.Γ.: Το εκπληκτικό banoffee της φωτογραφίας δεν το έφτιαξα εγώ, το απόλαυσε μια φίλη μου σε κάποιο εστιατόριο και μου είπε πως στο συγκεκριμένο γλυκό στο μείγμα είχαν βάλει σως καραμέλας και από πάνω πουράκι βουτύρου τριμμένο.