Υλικά:
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 συσκευασίες ψιλοκομμένο ντοματάκι (ή 3 -4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες)
-1 μικρή συσκευασία χυμό ντομάτας
-5 κουταλιές νιφάδες βρώμης
-200 ml κρέμα γάλακτος light (εγώ έβαλα λίγο γάλα και ένα κεσεδάκι γιαούρτι)
-Ένα κύβο μυρωδικών
-Λίγο λάδι
Για το σερβίρισμα: Μια κουταλιά γιαούρτι ή τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρολίτσα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον χυμό ντομάτας και τον κύβο λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε καλά, για να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός (ή μεταφέρουμε το μείγμα στο blender και μετά το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα). Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (ή μισό φλυτζάνι γάλα και λίγο γιαούρτι) και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 4-5 λεπτά και σερβίρουμε την ντοματόσουπα ζεστή, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με μία κουταλιά γιαούρτι ή τυρί κρέμα.
Δοκίμασέ την απόψε κιόλας και πες μου εντυπώσεις!