Παρασκευή πάλι σήμερα! YES!!! Αυτή η μέρα μερικές φορές νομίζω ότι είναι πιο ωραία και από το ίδιο το Σαββατοκύριακο :-)

Σου έχω λοιπόν μια πρόταση για το σαββατοκύριακο που ξεκινάει σε λίγες ώρες – και συγκεκριμένα για την Κυριακή!

Βήμα 1: Μη βάλεις ξυπνητήρι το προηγούμενο βράδυ και κοιμήσου μέχρι πολύ αργά, δηλαδή μη σηκωθείς από το κρεβάτι σου αν δεν πάει τουλάχιστον 12!
Βήμα 2: Χουζούρεψε στο κρεβάτι για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα.
Βήμα 3: Σήκω, πάρε το αγόρι σου/ την κολλητή σου/ τη μαμά σου και πηγαίνετε για ένα υπέροχο κυριακάτικο brunch (η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό breakfast + lunch και είναι ακριβώς αυτό: ένα γεύμα ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό). Εναλλακτικά, μπορείς να το φτιάξεις σπίτι σου!

Σου προτείνω μάλιστα μία από τις πιο διάσημες (και αγαπημένες μου) επιλογές brunch: Τα αβγά benedict. Ουσιαστικά, πρόκειται για ψωμάκι (η κλασική συνταγή γίνεται με english muffin) με μία φέτα τραγανό μπέικον, ένα αβγό ποσέ και σως ολαντέζ.

 

Plus: H ιστορία των αβγών Benedict

Φημολογείται ότι πήραν το όνομά τους από τον Lemuel Benedict, έναν χρηματιστή της Wall Street, το 1984. Μία μέρα που ξύπνησε με τρομερό hangover από το προηγούμενο βράδυ, ο Benefict βρέθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Waldorf και, αφού δεν βρήκε τίποτα στον κατάλογο που να θέλει να παραγγείλει για να νιώσει λίγο καλύτερα, ζήτησε από τον σερβιτόρο να του σερβίρουν φρυγανισμένο ψωμί με λίγο μπέικον, ένα αβγό ποσέ και μπόλικη σως ολαντέζ. Ο θρυλικός σεφ του ξενοδοχείου, Oscar Tschirky, κατάλαβε αμέσως ότι το πιάτο που είχε μόλις δημιουργηθεί επρόκειτο να γίνει τεράστια επιτυχία και το έβαλε στον κατάλογο του ξενοδοχείου, δίνοντάς του μάλιστα το όνομα του εμπνευστή του!