Για κάποιο περίεργο λόγο, από μικρή ήταν από τα αγαπημένα μου φαγητά και αυτό γιατί ο πατέρας μου έψηνε ρέγγα (τρελαινόμουν ειδικά για τα αβγά της) και η μητέρα μου είχε πάντα στο τραπέζι σαρδέλες, τόνο, ελιές, τυριά και μια πολύχρωμη σαλάτα στη μέση. Οπότε δεν μου φαινόταν ανιαρό ή άνοστο φαγητό.
Εγώ σήμερα μπορεί να μην συνόδευσα το πιάτο μου με όσα θα μου ετοίμαζαν οι γονείς μου, όμως έφτιαξα μια πράσινη σαλάτα με λάδι και λεμόνι, ασπράδια αβγών και τυρί φέτα. Το ψωμί στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απαραίτητο. Ειδικά αν είναι μαύρο-πολύσπορο!
Η αλήθεια είναι πως μπορείς να κάνεις πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς, έτσι ώστε να μην είναι ένα σκέτο και βαρετό φαγητό. Είτε με τα «μπιχλιμπίδια» που επιλέγεις -έτσι μου αρέσει να αποκαλώ τα συνοδευτικά- είτε με τον τρόπο μαγειρέματος. Για παράδειγμα μπορείς να φτιάξεις ωραιότατες σαλάτες με φακές.
Και ένα extra tip για όσους δεν τρώτε -γενικά- ζωικές τροφές: Συνδυάστε τις φακές με ρύζι! Έτσι, η πρωτεΐνη του γεύματος είναι υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας με αυτή του κρέατος!
Διάβασε ακόμα:
Τι πρέπει να τρως (και πώς) αν θέλεις όντως να αδυνατίσεις
Το πρώτο μου video: Πώς με 3 προϊόντα και σε 3 μόνο λεπτά θα δείχνετε πιο λαμπερές!