Αυτό το καλοκαίρι έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία από κάθε φορά! Και η αλήθεια είναι πως πάντα μου αρέσει η παρέα μιας ωραίας ιστορίας γιατί με ταξιδεύει σε άλλες διαστάσεις, σε άλλους κόσμους, σε ξένα μέρη. Ξέρεις, εκεί μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, να φανταστείς οτιδήποτε, να χτίσεις τους χαρακτήρες όπως εσύ ονειρεύεσαι, να τους δώσεις μορφή, να πονέσεις μαζί τους αλλά και να ερωτευτείς. Να πιστέψεις στα θαύματα. Ναι, στα μυθιστορήματα γίνονται θαύματα. Άραγε γιατί όχι και στην πραγματική ζωή; ;-)

 

otan tha deis ti thalassa

 

Σήμερα ξεκίνησα να διαβάζω ένα καινούργιο βιβλίο από τον Στέφανο Δάνδολο με τίτλο «Όταν θα δεις τη θάλασσα». Δεν σου κρύβω ότι πείστηκα να το ξεκινήσω διαβάζοντας στο οπισθόφυλλο αυτές τις φράσεις: «Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δύο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για εσένα;».

Όπως συνεχίζεται στην περιγραφή, το «Όταν θα δεις τη θάλασσα» είναι «ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα, μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από εκείνο που της είχαν σχεδιάσει».

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ έχω ήδη πειστεί πως θα είναι συναρπαστικό.

Υ.Γ.: Αφού το διαβάσω, θα σου γράψω πιο αναλυτικά τη γνώμη μου σχετικά με το ερώτημα του τίτλου. Εν τω μεταξύ, θέλω και τη δική σου άποψη: Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δύο κορμιά; Εσύ τι πιστεύεις;