Αν με διαβάζεις καθημερινά εδώ στο Dutchesss Daily, θα έχεις καταλάβει πως μου αρέσει να ψάχνω συνέχεια και να ανακαλύπτω νόστιμες, καινούργιες αλλά και απόλυτα υγιεινές συνταγές. Ειδικά κάθε τέτοια εποχή που προσπαθώ -όπως όλοι φαντάζομαι- να μπω σε πρόγραμμα σωστής διατροφής και γυμναστικής, προσέχω τα γεύματά μου να είναι ναι μεν light αλλά χορταστικά και λαχταριστά έτσι ώστε να αποφεύγω το ένοχο και καταστροφικό τσιμπολόγημα. 

Όπως σου έχω ξαναπεί, δίνω μεγάλη έμφαση στο πρωινό και θέλω το πρώτο γεύμα της ημέρας μου να είναι «βασιλικό» αφενός για να χορτάσω και αφετέρου για να με κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα.

Σήμερα λοιπόν, αποφάσισα να σου δείξω την αγαπημένη μου συνταγή, η οποία είναι θρεπτική, χορταστική, λαχταριστή, εύκολη και εξωτική, αφού το βασικό του συστατικό είναι ο ανανάς! Ναι, ναι. Ποιος είπε πως ο ανανάς είναι μόνο για το καλοκαίρι; Προσωπικά, τον απολαμβάνω όλο το χρόνο αφού τα θρεπτικά συστατικά του αλλά και τα οφέλη του είναι πάρα πολλά (από τη φροντίδα του δέρματος ως την απώλεια βάρους).

 

IMG 20171019 WA0008

 

Νόστιμη τηγανίτα με γιαούρτι, ανανά και μέλι.

Για την τηγανίτα θα χρειαστείς μόνο βρώμη (4 κουταλιές), γάλα (εγώ βάζω γάλα αμυγδάλου) και ασπράδια αβγών (2). Τα βάζεις όλα στο μίξερ και τα ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια, βάζεις το μείγμα στο αντικολλητικό τηγάνι με ΕΛΑΧΙΣΤΟ λάδι. Όταν ψηθεί και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμη!

Για το topping θα χρειαστείς ένα γιαούρτι (εγώ προτιμώ το κατσικίσιο), ψιλοκομμένο ανανά (φυσικά παίρνω Del Monte, που είναι ήδη ψιλοκομμένος και είναι μέσα στον χυμό του, γιάμιιι) και μέλι (μία κουταλιά).

 

IMG 20171019 WA0000

Τόσο απλά και γρήγορα!

Να ξέρεις πως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Δηλαδή αν δεν θέλεις να είναι ψιλοκομμένος ο ανανάς, η Del Monte έχει προνοήσει και έτσι μπορείς να τον βρεις έτοιμο κομμένο σε ροδέλες, όπως επίσης αν θέλεις κάτι λίγο πιο γλυκό και νόστιμο μπορείς να πάρεις τον ανανά σε σιρόπι -είναι απίθανος- και όχι στον χυμό του -που μεταξύ μας είναι εξίσου απίθανος!

Σου προτείνω να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή σήμερα κιόλας! Θα ενθουσιαστείς!

 

IMG 20171019 WA0007

 

Υ.Γ.: Αν θέλεις, μπορείς να διπλώσεις την τηγανίτα και να την απολαύσεις σαν να είναι κρέπα! (Αυτό κάνω)

Υ.Γ.2: Φυσικά μπορείς να βάλεις από πάνω ό,τι άλλο θέλεις! Προσωπικά προτιμώ να μην μπλέκω πάρα πολλές γεύσεις μαζί -ειδικά το πρωί. Αν θέλεις όμως μπορείς να προσθέσεις μερικά αμύγδαλα για έξτρα ενέργεια!

 

IMG 20171019 WA0005