Ένα κλασικό και αγαπημένο βιβλίο είναι το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» (ή αλλιώς «Gone with the Wind»).

Το μυθιστόρημα της Margaret Mitchell είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών και μάλιστα το 1937 τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ. Για πρώτη φορά δημοσιεύθηκε το 1936 και μέχρι σήμερα εξακολουθεί ο κόσμος να το αγοράζει παγκοσμίως, αφού έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το 1939 έγινε ταινία σε σκηνοθεσία του Victor Fleming. Η επική αυτή ταινία είχε πρωταγωνιστές την Vivien Leigh, τον Clark Gable, τον Leslie Howard και την Olivia de Havilland και αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Μάλιστα, τιμήθηκε με 8 βραβεία Όσκαρ, ένα ρεκόρ που διατήρησε για είκοσι χρόνια!

Την πλοκή λίγο πολύ την ξέρετε: Στις αρχές του αμερικανικού Εμφυλίου πολέμου, η Scarlett O'Hara, μια νεαρή κακομαθημένη κοπέλα, μαθαίνει πως ο νεαρός δανδής Ashley Wilkes πρόκειται να παντρευτεί την φίλη της, Melanie. Καθοδηγούμενη από τη ζήλια της και αποφασισμένη να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο, η Scarlett κάνει τα πάντα για να σαγηνεύσει τον Ashley. Τότε καταφθάνει στην πόλη ο Rhett Butler ,που μόλις γνωρίζει την Scarlett, γοητεύεται από τον δυναμισμό της και προσπαθεί με τη σειρά του να την κατακτήσει. Πρόκειται για μια βαθύτατα ερωτική ιστορία με φόντο μιαν ολόκληρη εποχή.
Έχω διαβάσει το βιβλίο δύο φορές και έχω δει την ταινία άλλες τρεις!

«Αύριο είναι μια καινούργια μέρα» ή αλλιώς «After all, tomorrow is another day». Αυτή είναι η τελευταία φράση της Scarlett O'Hara, που δείχνει ότι δεν το βάζει κάτω, θα διεκδικήσει ξανά τον έρωτά της. Δεν θα μείνει κλεισμένη στη δυστυχία και τη μιζέρια της αλλά θα ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και θα προσπαθήσει να κερδίσει όσα ποθεί και ονειρεύεται. Αυτή η ατάκα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια προσωπικό motto ζωής. Γιατί ναι, ό,τι και να έχει συμβεί σήμερα, δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας για το αύριο. Γιατί αύριο θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα. ;-)

 

Δείτες ακόμα: 10 υπέροχα κλασικά βιβλία που πρέπει να έχετε διαβάσει