Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν είχα σκοπό να μπω στη διαδικασία να διαβάζω τα πάντα για όλο αυτό το θαύμα που συμβαίνει στη ζωή κάθε γυναίκας όταν μένει έγκυος. Μου είχαν πει αρκετές φίλες μου πως το μεγαλύτερο λάθος που είχαν κάνει εκείνες στη δική τους εγκυμοσύνη είναι ότι διάβαζαν τα ΠΑΝΤΑ, δηλαδή και τα καλά αλλά και τα κακά που μπορεί να συμβούν. Και είχαν ένα μόνιμο άγχος και μια αδιάκοπη ανησυχία για όλα - τα αρνητικά- που υπάρχει περίπτωση να συμβούν. Τελικά δεν συνέβη τίποτα και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία, αλλά δεν μπόρεσαν να ευχαριστηθούν την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους.

Προσωπικά λοιπόν, ήξερα από την αρχή ότι δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ήθελα να είμαι χαλαρή και να απολαμβάνω κάθε λεπτό από αυτή τη μαγεία που μου συμβαίνει. Δεν μπαίνω να διαβάσω τα κακά σενάρια, δεν θέλω να ξέρω τίποτα άσχημο. Άλλωστε έχω εμπιστοσύνη στο μητρικό ένστικτο που έχει ήδη ξυπνήσει; -)

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα βιβλία είναι τόσο ευχάριστα, σου εξηγούν όλα τα όμορφα που συμβαίνουν μέσα σου αλλά και στο πλασματάκι σου κάθε μήνα, πάντα με αισιοδοξία, ενώ παράλληλα σου δίνουν έξυπνα και χρήσιμα tips. Ειδικά το μικρό το διάβασα μονορούφι, το λάτρεψα! Συνεχίζω τώρα με το μεγάλο. Ώρα για μελέτη :-)