Υπάρχουν πολλές μέλλουσες μανούλες εκεί έξω που με ρωτούν συχνά τι επιλέγω να τρώω αυτήν την περίοδο. Η αλήθεια είναι λοιπόν πως εφόσον όλα είναι φυσιολογικά και ο γυναικολόγος μου δεν μου έχει πει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα (πέρα από τα γνωστά, δηλαδή όχι ωμά, όχι σαλάτες απ' έξω κτλ) τρώω πάνω κάτω ό,τι έτρωγα και πριν. Δηλαδή αρκετό μαμαδίστικο, υγιεινά και ελαφριά μαγειρεμένο φαγητό. Είναι βέβαια κάποιες τροφές που λιγουρεύομαι ακόμα περισσότερο, όπως οι πατάτες και τα μακαρόνια. Και όσο κι αν παλαιότερα απέφευγα αυτές τις τροφές -σίγουρα δηλαδή δεν τις απολάμβανα καθημερινά- πλέον δεν αντιστέκομαι καθόλου! Για παράδειγμα το σημερινό μου γεύμα στο σπίτι ήταν αυτό:

diatrofi kata tin egkymosini dutchesss

 

Μακαρόνια -χωρίς βούτυρο αλλά με λίγο λάδι- με κόκκινη σάλτσα, τυρί και μία πολύχρωμη σαλάτα.

diatrofi kata tin egkymosini dutchesss.2

Όπως βλέπεις, δεν θέλω πολλές σάλτσες. Γενικά προτιμώ τα απλά πιάτα, χωρίς περιττά λάδια και μπαχαρικά. Οι έντονες γεύσεις-μυρωδιές και τα βαριά φαγητά μου δημιουργούν καούρες.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα γλυκά, θα σου πω πως για καλή μου τύχη όχι μόνο δεν τα λιγουρεύομαι καθόλου, αλλά επίσης κάθε φορά που πάω να φάω έστω και μια μπάλα από το λατρεμένο μου παγωτάκι -που υπό κανονικές συνθήκες είναι το μόνο γλυκό που θέλω να τρώω σε καθημερινή βάση- δυσκολεύομαι να το χωνέψω. Οπότε, το αποφεύγω. Ωστόσο, αν θέλω κάτι γλυκό τρώω γιαούρτι με μέλι ή αποξηραμένα φρούτα όπως είναι η παπάγια ή το πεπόνι, για παράδειγμα, που έχουν πιο γλυκιά γεύση.

Τέλος, τρώω ανά δύο με τρεις ώρες, όχι μόνο γιατί αυτό είναι το σωστό, αλλά και γιατί πεινάω συχνά! :-)