Τις προάλλες είχαμε μιλήσει για τα κόκκινα χείλη και όσα πρέπει να προσέξετε για να φορέσετε σωστά το κόκκινο κραγιόν. Όσο όμως κι αν αγαπώ το κόκκινο, στις περισσότερες εκπομπές, φωτογραφίσεις, δημόσιες εμφανίσεις, αλλά και στην καθημερινότητά μου, προτιμώ τις καθαρές αποχρώσεις στο μακιγιάζ. Μου αρέσει το natural αποτέλεσμα. Να είμαι δηλαδή περιποιημένη, αλλά να φαίνομαι σχεδόν άβαφη. Γι’ αυτό σήμερα θα σας μιλήσω για τα αγαπημένα μου nude χείλη και τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε φίλες μου.

Για αρχή, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως το nude δεν σημαίνει ακριβώς ουδέτερο. Υπάρχουν δηλαδή πολλές αποχρώσεις, από ανοιχτό μπεζ, καφέ-μπεζ, ροζ-μπεζ, ροδακινί-μπεζ, τριανταφυλλί-μπεζ μέχρι μελί-μπεζ, χρυσό-μπεζ. Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά ποια απόχρωση ταιριάζει καλύτερα με το χρώμα της επιδερμίδας σας, γιατί μια λάθος απόχρωση στο κραγιόν θα σας κάνει να φαίνεστε χλωμές και η επιδερμίδα σας να μοιάζει εντελώς άτονη.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλετε να αγοράσετε ένα nude κραγιόν, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Στις πιο σκούρες ταιριάζουν οι πιο μπεζ-μελί, μπεζ-χρυσό και μπεζ-μπρονζέ αποχρώσεις, ενώ στις πιο ανοιχτές ταιριάζουν οι πιο μπεζ-ροζ. Επίσης αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην είναι πολύ ματ ή πολύ παχύ το προϊόν. Διαλέξτε ένα περισσότερο ενυδατικό και κρεμώδες που αφήνει μια ελαφριά γυαλάδα στα χείλη σας. Έτσι, θα πετύχετε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα τα χείλη σας θα φαίνονται μεγαλύτερα, δεδομένου ότι θα αντανακλούν περισσότερο φως.

Μην ξεχνάτε πως η λογική των nude κραγιόν είναι βασισμένη στην επιθυμία μας να φαινόμαστε περιποιημένες, όχι όμως έντονα βαμμένες. Γι’ αυτό και τα φοράμε από το πρωί (με ελάχιστο μακιγιάζ) μέχρι το βράδυ (με απαλό ή και έντονο μακιγιάζ στα μάτια).

Υ.Γ. : Η φωτογραφία είναι από το ΟΛΑ αυτής της εβδομάδας. Το beauty look το επιμελήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής. Ουσιαστικά έδωσε έμφαση στο βλέμμα χρησιμοποιώντας eyeliner, ενώ για τα χείλη διάλεξε ένα ενυδατικό nude κραγιόν σε μπεζ-τριανταφυλλί απόχρωση.

 

Βρείτε εδώ περισσότερα προσωπικά μου tips μακιγιάζ.