Ποιος είπε ότι σαλάτα σημαίνει κατ’ ανάγκη μαρούλια και «πρασινάδες»; Αν πίστευες κάτι τέτοιο, κάνεις λάθος!

Χθες το βράδυ, λοιπόν, έφτιαξα μια πολύ διαφορετική σαλάτα, την έμπνευση για την οποία πήρα από μια συνταγή στο internet, αλλά τη διαφοροποίησα αρκετά για να τη φέρω «στα μέτρα μου» - και το πείραμα πέτυχε!

Έβαλα ένα μήλο ψιλοκομμένο, ένα μικρό αβοκάντο, διάφορους ξηρούς καρπούς (χρησιμοποίησα ένα έτοιμο mix που είχε μέσα αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης, κάσιους, ηλιόσπορο και cranberries) και έφτιαξα μια σως με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, τον χυμό από μισό λεμόνι και ελάχιστη μουστάρδα Dijon (έβαλα λιγότερο από ½ κουταλάκι του γλυκού – αν δεν σου αρέσει η έντονη γεύση της Dijon, μπορείς να βάλεις κανονική μουστάρδα). Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι να είναι πολύ ώριμο και μαλακό το αβοκάντο, όταν το κόβεις να είναι σαν βούτυρο. Σέρβιρε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνόδευσέ τη με μία πιτούλα ή μία φέτα ψωμί.

Σε προκαλώ να τη δοκιμάσεις!