Από πέρυσι το καλοκαίρι ανακάλυψα μια καινούργια ασχολία που με ηρεμεί απόλυτα. Τη ζωγραφική. Όχι, δεν εννοώ την κλασική ζωγραφική σε καμβά, σε χαρτί ή έστω σε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας, αλλά τη ζωγραφική πάνω σε πέτρες.

Αυτή η διαδικασία έχει δύο στάδια. Το πρώτο έχει να κάνει με την εύρεση της κατάλληλης πέτρας στην παραλία (να είναι μεγάλη, λεία, στρογγυλή ή οβάλ) -από μικρή είχα μανία και μάζευα πέτρες στις διακοπές- και στο δεύτερο στάδιο τις ζωγραφίζω με πινέλα και χρωματιστές μπογιές. Δεν φαντάζεστε πόσο δημιουργικό και παράλληλα αγχολυτικό είναι όλο αυτό. Αφήστε που στο τέλος, μπορείτε να διακοσμήσετε με αυτά τα μικρά "έργα τέχνης" που θα έχετε φτιάξει μόνοι σας -ή με τους φίλους σας- μια ωραία γωνιά του σπιτιού σας! Και φυσικά αν την κάθε πέτρα τη ζωγραφίζετε έχοντας κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας τότε θα έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εσάς και θα σας ξυπνούν όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

doukissa zwgrafiki

Οκ. Θα λερωθείτε. Αρκετά. Κι αν δεν βάλετε στο τραπέζι πολλές εφημερίδες, θα λερώσετε και το τραπέζι. Αλλά ακόμη κι αυτό, έχει την πλάκα του. Όχι δεν την έχει. Βάλτε πολλές εφημερίδες ;-)