Ο κόσμος δεν είναι πάντα ροζ με χρυσόσκονη και γλειφιτζούρια. Θα το ήθελα πολύ -όπως κι εσύ φαντάζομαι- όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ειδικά αυτήν την εποχή. Συμβαίνουν αρκετά δυσάρεστα, με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να ξεχνάμε την ουσία της ζωής και όσα είναι πραγματικά σημαντικά. Ξαφνικά, δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Κοιτάζουμε γύρω μας και όταν δούμε κάποιον να χαμογελάει αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με εμάς. Γιατί εμείς δεν μπορούμε να χαμογελάσουμε;

Η αλήθεια είναι πως οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι προφανώς δεν είναι χαρούμενοι όλη την ώρα. Επιλέγουν όμως την ευτυχία και, όταν τους ...κρύβεται, εκείνοι ψάχνουν καλύτερα, βαθύτερα.

Πώς;

Επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητές τους:

Όταν θα συμβεί κάτι κακό, αντί να επικεντρώνεσαι στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων, ανάγκασε τον εαυτό σου να δει τη θετική πλευρά, ή τουλάχιστον κάτι δυνητικά θετικό. Για παράδειγμα, αν έχεις απολυθεί από τη δουλειά σου, η φυσική αντίδραση είναι να βυθίζεσαι στον φόβο για το μέλλον. Η αβεβαιότητα και η πίεση είναι λογικό να θέλουν να σε κατακλύσουν. Η εναλλακτική αντίδραση όμως είναι να δεις την κατάσταση ως μια ευκαιρία για κάτι νέο και καλύτερο. Ίσως είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσεις μια νέα καριέρα, ή να ψάξεις για μια νέα θέση εργασίας σε μια καλύτερη εταιρεία, ή να ξεφύγεις από το φρικτό αφεντικό σου, ή να μείνεις στο σπίτι και να περάσεις περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, ή να κάνεις κάποια σεμινάρια, ή οτιδήποτε άλλο.

Αφού έχεις την υγεία σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Προτεραιότητα έχεις εσύ, η ηρεμία σου και η οικογένεια σου. Όλα τα άλλα μπορούν να λυθούν.