Μία από τις αγαπημένες μου παραλίες είναι ο Άγιος Σώστης στη Μύκονο. Μέχρι πρόσφατα δεν θα παραδεχόμουν ποτέ κάτι τέτοιο - κι αυτό γιατί η Μύκονος ήταν αρκετά παρεξηγημένη στο μυαλό μου.

Πίστευα πως σε αυτό το νησί όλα είναι μόνο party και γκλαμουριά. Ναι, έχει και από αυτά και μάλιστα σε αφθονία. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια έχω ανακαλύψει όλες τις «κρυμμένες» ομορφιές της.

Που δεν χρειάζεται να βάλεις τα καλά σου για να πας. Μερικές φορές μάλιστα δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα (θεωρείται εναλλακτική και εδώ και πολλά χρόνια είναι η αγαπημένη όσων κάνουν γυμνισμό!). Εμείς όχι, δεν κάνουμε γυμνισμό, πάμε από την άλλη πλευρά. Είναι μεγάλη παραλία, οπότε δεν βλέπεις «κάτι» να ξεπροβάλλει ξαφνικά μπροστά σου.

Παίρνουμε μαζί μας παρεό, βιβλία, καπέλα, νερό και μερικά φρούτα και απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Είναι εντελώς ανοργάνωτη, οπότε πρέπει να έχεις μαζί σου αρκετά εφόδια. Από την άλλη, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την άγρια ομορφιά της και τα κρυστάλλινα νερά της.

Όσοι πάτε κάποια στιγμή στο νησί, κάντε μια στάση για βουτιά εκεί! Θα με θυμηθείτε.

PS1: Η επιστροφή είναι λίγο δύσκολη γιατί έχει μεγάλη ανηφόρα, όμως αξίζει τον κόπο! Ειδικά αν κάτσεις να φας στο καταπληκτικό ταβερνάκι που είναι πάνω στη θάλασσα (αν βρεις τραπέζι βέβαια!).

PS2: Σας έγραψα τη Δευτέρα για την πρώτη μου φετινή εξόρμηση στο νησί. Θυμάστε;

Δες ακόμα: Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα