Ο αχινός είναι ο αγαπημένος μου καλοκαιρινός μεζές! Δεν θέλει πολλά. Λίγο λάδι, λεμόνι και φρέσκο - μαύρο - ψωμί!

Τα αβγά του είναι σπουδαία πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ω-3 λιπαρών οξέων. Μου αρέσουν ωμοί, βραστοί, γεμιστοί με λαχανικά και ρύζι και σε μακαρονάδα!

Αυτό που έμαθα πρόσφατα είναι πως σημαντικό ρόλο στη θρεπτική τους αξία παίζει ο κύκλος του φεγγαριού. Δηλαδή όταν έχει πανσέληνο (γεμάτο φεγγάρι) είναι γεμάτοι -και πιο νόστιμοι- και οι αχινοί!