Το κοντό μπλουζάκι, το crop top δηλαδή, που αφήνει εκτεθειμένη την κοιλιά (ή ένα μέρος της) είναι μια τάση που έχει επιστρέψει δυναμικά τον τελευταίο καιρό, αλλά μας πάει πίσω αρκετά χρόνια –για την ακρίβεια δεκαετίες: Δεν θα ξεχάσω στα τέλη της δεκαετίας του '90 τις εμφανίσεις της τότε πρωτοεμφανιζόμενης Britney Spears με τα αντίστοιχα μπλουζάκια και τους καυτούς κοιλιακούς της να κλέβουν τις εντυπώσεις. Μάλιστα, θυμάμαι να έχω αφίσα της στο δωμάτιό μου και να σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσω την τέλεια γραμμωμένη κοιλιά της!

Από τότε δεν έτυχε να φορέσω ποτέ κάποιο κοντό μπλουζάκι, ούτε μου πολυάρεσε να το βλέπω φορεμένο, γιατί θεωρούσα πως είναι ένα ρούχο για κάποια παράσταση, συναυλία ή show. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό αποτελεί μια πολύ δυνατή τάση, ενώ έχει αποκτήσει έναν λίγο πιο «εκλεπτυσμένο» χαρακτήρα, αφού δεν χρειάζεται να μένουν σε κοινή θέα όλη η κοιλιά, η μέση, ο αφαλός και το στομάχι. Για την ακρίβεια, ένα μικρό γυμνό κομμάτι πιο πάνω από τον αφαλό είναι αρκετό.

Και ναι, πλέον τα έχω λατρέψει!

Αν θέλετε, λοιπόν, κι εσείς να φορέσετε σωστά το crop top σας, πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 

Το σωστό μήκος

Δεν χρειάζεται να έχετε κοιλιακούς «φέτες» για να φορέσετε ένα τέτοιο μπλουζάκι. Βέβαια, αν τους έχετε, είναι μια καλή ευκαιρία να τους αναδείξετε! Αν όχι, δεν πειράζει καθόλου. Αρκεί να βρείτε το κατάλληλο μήκος που θα σας κολακεύει. Δεν χρειάζεται να είναι κοντό, μπορεί να φτάνει ακριβώς εκεί που αρχίζει το παντελόνι ή η φούστα σας. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ στενό. Μπορεί να είναι φαρδύ ή ακόμη και μακρυμάνικο. Είναι στο χέρι σας να διαλέξετε εκείνο που θα αναδείξει τα δυνατά σας σημεία και θα καλύψει τις μικροατέλειες.

Extra Tip: Το crop top δεν έχει όριο ηλικίας. Δεν είμαι της άποψης πως απευθύνεται μόνο σε κορίτσια κάτω των 20 ετών. Όμως, προφανώς, όσο ξεφεύγουμε από τα 20, καλό είναι να μην είναι πολύ... crop! Δεν είναι ωραίο, ούτε ιδιαίτερα chic να φαίνεται ο αφαλός από μια ηλικία και μετά.

 

Τα έντονα σχέδια

Τι καλύτερο από έντονα χρώματα και σχέδια στα ρούχα τώρα που έρχεται το Kαλοκαίρι, σωστά; Αν θέλετε να κάνετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, τότε θα σας πρότεινα να τολμήσετε να βάλετε εντυπωσιακά prints. Μην το φοβηθείτε. Δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσετε κάποιο σχέδιο όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία και να μην κλέψετε όλες τις εντυπώσεις. Απλώς να προσέξετε σε αυτή την περίπτωση να αγκαλιάζει μαλακά το σώμα σας. Είναι γεγονός πως τα έντονα σχέδια κρύβουν κινδύνους, γιατί μια μικροατέλεια μπορεί να ...γιγαντωθεί εξαιτίας τους!

Extra Tip: Να ξέρετε πως πάντα η μονοχρωμία είναι η πιο safe και chic επιλογή. Αν είστε μια κυρία και όχι ένα 20χρονο κορίτσι, θα σας πρότεινα να φορέσετε το αγαπημένο σας crop top σε λευκό, μαύρο (ακόμη και κόκκινο) στο κατάλληλο φυσικά μήκος και όχι υπερβολικά στενό.

 

Ψηλόμεσες φούστες/ψηλόμεσα παντελόνια απαραιτήτως

Πρέπει να είστε αρκετά τολμηρές και σούπερ fit για να επιλέξετε κάποιο χαμηλοκάβαλο παντελόνι ή φούστα. Αλλά εδώ θα είμαι κάθετη! Το να μένουν εντελώς εκτεθειμένα η κοιλιά και ο αφαλός μπορεί να αποβεί μοιραίο στυλιστικό λάθος. Και, προς Θεού, μην τα συνδυάζετε με κοντά σορτσάκια ή μίνι φούστες, όσο ωραίο σώμα και αν έχετε.

Extra Tip: Τα ψηλόμεσα παντελόνια και οι ψηλόμεσες μακριές φούστες να ξέρετε πως μας ψηλώνουν! Οπότε ταιριάζουν αρμονικά με ένα κοντό μπλουζάκι και κάνουν την εμφάνισή σας αυτομάτως αριστοκρατική και αέρινη.

 

Τα κατάλληλα παπούτσια

Τα παπούτσια που θα διαλέξετε προτείνω να είναι ψηλοτάκουνα έτσι ώστε να φαίνεται πιο μακρύ το σώμα. Αυτό δεν είναι βέβαια απαραίτητο. Μάλιστα, πολλές fashion bloggers τολμούν και συνδυάζουν ένα τέτοιο outfit με τα αγαπημένα τους sneakers. Σίγουρα αυτό είναι πιο cool, δεν είμαι σίγουρη όμως κατά πόσο μας κολακεύει όλες. Οπότε, ποντάρουμε στα αγαπημένα μας ψηλοτάκουνα! Και μάλιστα, στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας, ήταν από τις λίγες φορές που επέλεξα κάποιο παπούτσι δετό και με φιάπα και όχι μια γόβα, γιατί θα ήταν αρκετά αναμενόμενη επιλογή.

 

Τελικά:

Ο στόχος, κορίτσια, είναι πάντα να φοράμε ό,τι μας κολακεύει, μας αναδεικνύει και μας κάνει να νιώθουμε όμορφες. Δεν φοράμε κάτι γιατί είναι στη μόδα. Εμείς δημιουργούμε τη μόδα. Εμείς δημιουργούμε το προσωπικό μας στυλ. ;-)

 

Υ.Γ.: Το look αυτής της εβδομάδας στο ΟΛΑ είναι crop top και φούστα BCBG Max Azria και πέδιλα Glamazons.