Αυτή την εβδομάδα φόρεσα δύο υπέροχα φορέματα στο ΟΛΑ. Και, επειδή μου αρέσει να ξέρω τη γνώμη σας, είπα να σας τα δείξω σήμερα και τα δύο και να σας ζητήσω να ψηφίσετε αυτό που προτιμάτε!

 

doukissa nomikou ola foremata

 

Αλλά πρώτα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά στυλιστικά tips για να φορέσετε σωστά αυτά τα δύο τόσο διαφορετικά χρώματα.

Αρχικά, το λευκό: Είναι κομψό και διαχρονικό και έχει την τάση να προσδίδει class στις εμφανίσεις μας, αρκεί να φορεθεί σωστά. Γιατί, ειδικά το λευκό φόρεμα, κρύβει πολλές παγίδες, για τις οποίες σας είχα γράψει αναλυτικά σε προηγούμενο post.

Όσο για το κίτρινο, η αλήθεια είναι πως, όπως και όλα τα έντονα χρώματα, τον χειμώνα δεν μας κολακεύει ιδιαίτερα, αφού απαιτεί -έστω και λίγο- μαύρισμα. Τώρα, όμως, που ανοίγει ο καιρός και η επιδερμίδα μας θα αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται πιο σταρένια, μπορούμε να το φορέσουμε άφοβα!

Προσωπικά, το λατρεύω για τους εξής λόγους:
• Κάνει ένα look να ξεχωρίζει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάτε κάπου φορώντας το συγκεκριμένο χρώμα και να περάσετε απαρατήρητες. Επιπλέον, δεν είναι προβλέψιμο. Επειδή πολλές γυναίκες το φοβούνται -αδίκως- δεν το επιλέγουν. Έτσι θα κάνετε τη διαφορά όταν θα πάτε σε μια κοινωνική εκδήλωση όπου οι περισσότερες γυναίκες θα φορούν μαύρο, λευκό ή κόκκινο - όχι όμως κίτρινο.
• Είναι αισιόδοξο και φωτεινό.
• Παραμένει chic. Αντιθέτως, άλλα έντονα χρώματα η αλήθεια είναι πως μπορούν να κάνουν ένα φόρεμα να φαίνεται «φτηνό» ή «δεύτερο».
• Είναι στυλάτο. Θα δείτε πολλές fashion bloggers να το επιλέγουν, τόσο για τις πρωινές όσο και για τις βραδινές τους εμφανίσεις. Μάλιστα συχνά το συνδυάζουν με ένα άλλο έντονο χρώμα δημιουργώντας έτσι το λεγόμενο color blocking. Ο δικός μου αγαπημένος συνδυασμός είναι κίτρινο με μπλε ή κίτρινο με χρυσό.
• Έχει πολλές αποχρώσεις, για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Μην το φοβάστε λοιπόν! Αρκεί, όπως είπαμε, να έχετε μαυρίσει έστω και λίγο :)

Υ.Γ.: Το λευκό φόρεμα είναι της σχεδιάστριας Ioanna Kourbela και το κίτρινο φόρεμα της -επίσης Ελληνίδας σχεδιάστριας- Ourania Kay.

Αλλά τελικά ποιο φόρεμα προτιμάτε;