Καθημερινά λόγω της δουλειάς μου, φοράω όλων των ειδών τα ρούχα. Σικ, σέξι, ρομαντικά, χρωματιστά, κοντά, μακριά. Όλα μου αρέσουν το ίδιο, απλώς στο τέλος επιλέγω εκείνο που με εκφράζει καλύτερα την κάθε στιγμή. Όμως το ρομαντικό-girly, αλλά πάντα σικ look, είναι αυτό που επιλέγω στις επίσημες προσωπικές εξόδους μου.

Χθες, για παράδειγμα, το απόγευμα, ήμασταν καλεσμένοι σε μια βάφτιση. «ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ;» ήταν η κλασική ερώτηση. Το γεγονός πως εμείς οι γυναίκες κάθε φορά «πνιγόμαστε» από την αγωνία αυτής της ερώτησης, ενώ οι άντρες φορούν το κοστούμι τους -τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι ακριβώς το ίδιο- θα με τρελάνει. Anyway. Αποφάσισα να κρατήσω τη ψυχραιμία μου και λειτούργησα με τη λογική.

Αυτά είναι 3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν σε μία αντίστοιχη περίπτωση:

• Σκέψου την ώρα και το μέρος της βάφτισης. Όταν γίνεται πρωί ή μεσημέρι σίγουρα δεν θέλει πολλές υπερβολές. Ένα coctail φόρεμα (δηλαδή όχι μακρύ επίσημο) είναι μια καλή επιλογή. Προσωπικά διάλεξα ένα όμορφο και απλό φόρεμα σε παστέλ κίτρινη απόχρωση, μιας και το κάλεσμα ήταν νωρίς το απόγευμα σε ένα όμορφο εκκλησάκι. Επίσης το μακιγιάζ πρέπει να είναι ελαφρύ, γιατί, όπως έχουμε πει, όταν έχει ήλιο δεν βαφόμαστε ποτέ έντονα! Χαλαρά κύματα στα μαλλιά (όχι κότσοι κλπ) ολοκληρώνουν άψογα το στυλ. (Εκτός και αν είσαι η μαμά ή νονά του μωρού. Τότε θα πρέπει να τα έχεις σίγουρα μαζεμένα, γιατί ή που θα στα τραβάει συνέχεια ή που θα ιδρώνεις από τη ζέστη και την αναστάτωση με το μωρό στην αγκαλιά)

• Λάβε υπόψιν το πόσο στενή φίλη ή συγγενής είσαι. Δηλαδή, αν είσαι μία απλή καλεσμένη και όχι μέλος της οικογένειας ή -φυσικά- η κουμπάρα, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια υπέρ-προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να είσαι πιο εντυπωσιακή από τη μητέρα ή την κουμπάρα του παιδιού.

• Πρόσθεσε τα κατάλληλα αξεσουάρ. Πίστεψέ με, δεν πειράζει καθόλου εάν έχεις ξαναφορέσει το φόρεμα σε κάποιο αντίστοιχο κάλεσμα. (Φρόντισε μόνο να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον άλλα 2 καλέσματα). Επίσης, πόνταρε στα εντυπωσιακά αξεσουάρ, έτσι ώστε όλοι να θυμούνται περισσότερο αυτά και όχι το φόρεμα. Για παράδειγμα, χθες, επέλεξα αυτό το φανταστικό clutch με τους αγαπημένους μου ήρωες της Disney, τη Λαίδη και τον Αλήτη. Αυτή η τσάντα είναι σαν βιβλίο και η αλήθεια είναι πως όλοι -μα ΟΛΟΙ- πρόσεξαν την τσάντα και όχι τόσο το φόρεμα. Οι γόβες ήταν σε παστέλ απόχρωση του γαλάζιου, για να ταιριάζουν με την τσάντα και να κάνουν ωραία αντίθεση με το φόρεμα από τη μία, και για να ταιριάζουν με το όμορφο μωράκι που βαφτίστηκε που ήταν αγόρι, από την άλλη.

 

Δες ακόμα:

Καλεσμένη σε γάμο; Τα dos και τα don'ts ενός κομψού look

Αυτό είναι το ιδανικό χτένισμα για γάμο ή βάφτιση - και όχι μόνο!