Τρώγεται απευθείας από το ψυγείο σαν σοκολατάκι ή και σε θερμοκρασία δωματίου σαν fudge σοκολάτας.
Δοκίμασέ το αυτό το Σαββατοκύριακο!
Υλικά:
-300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (αν βρεις, κουβερτούρα πραλίνας)
-150 γρ βούτυρο
-15 μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Για να φτιάξεις το μπεν μαρί βάζεις ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μέσα στο μπολ λιώνεις ό,τι θέλεις να λιώσει. Προσοχή: Δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα!
Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και αναμειχθούν, προσθέτεις τα μπισκότα, ανακατεύεις και μεταφέρεις σε ένα πιρέξ που έχεις καλύψει με σελοφάν.
Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια το κόβεις σε κύβους.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/