Χωρίς πολλές θερμίδες και απόλυτα δροσερό, το frozen yogurt μπορεί να αντικαταστήσει το παγωτό με απόλυτη επιτυχία. Και, για αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείς μόλις 3 υλικά.

Υλικά

-1 κιλό γιαούρτι

-250 γρ. ζάχαρη

-150 γρ ζελεδάκια κοκτέιλ φρούτων

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γιαούρτι στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.

Λίγο πριν το βγάλoυμε προσθέτουμε τα ζελεδάκια κοκτέιλ φρούτων.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτοµηχανή και το χτυπάµε παγώνοντάς το.

Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώµα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.

Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.

Tip: Για να ολοκληρώσεις την έννοια του παρφέ (και τις θερμίδες) μπορείς να προσθέσεις θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/