Δεν είναι λίγες οι φορές που ο υπολογιστής σου έχει «κολλήσει» τη στιγμή ακριβώς που έπρεπε να στείλεις ένα επείγον e-mail ή να βρεις κάτι στο διαδίκτυο. Αυτομάτως αρχίζεις και πατάς διάφορα κουμπιά μήπως και ξεκολλήσει, αλλά δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Μα εννοείται πως αυτό δεν είναι η λύση. Ναι, ούτε να χτυπάς το ποντίκι πάνω κάτω σε βοηθάει σε κάτι.

Δες ποια είναι τα 3 SOS βήματα και την επόμενη φορά που θα «κολλήσει» ο υπολογιστής σου, και κάνε τα πράξη:

 

originalgirl with laptop

 

Βήμα #1: Άφησέ τον για 5 λεπτά, χωρίς να τον πειράζεις. Μη χρησιμοποιείς ούτε ποντίκι, ούτε πληκτρολόγιο, ούτε κανένα άλλο κουμπάκι.

Βήμα #2: Αποσύνδεσε κάθε εξωτερική συσκευή: Αν έχεις συνδεδεμένο τον υπολογιστή σου με USB, φορτιστή κινητού, σκληρό δίσκο ή κάποιο άλλο καλώδιο εξωτερικής συσκευής, απλά βγάλε το.

Βήμα #3: Ναι, η λύση που συνήθως δοκιμάζεις πρώτη, είναι η τελευταία στην πραγματικότητα. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει δουλέψει, προσπάθησε να κλείσεις το πρόγραμμα που κόλλησε τον υπολογιστή σου, πατώντας Control + Alt + Delete για Windows και Command + Option + Esc για Mac. Διάλεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πάτα End Task (για Windows) ή Force Quit (για Mac). Θα χάσεις ό,τι δεν έχεις ήδη σώσει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά τουλάχιστον οι υπόλοιπες εφαρμογές θα σωθούν.