Εύκολη τούρτα σοκολάτας
Υλικά:
• 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
• 150 γρ. γάλα
• 200 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση:
• Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που βράζει.
• Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, να ενσωματωθεί στο γάλα και να γίνει το μείγμα λείο.
• Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
• Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (ή σε ένα τσέρκι) και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι έξτρα υλικό για γεύση.
• Διακοσμούμε όπως θέλουμε (κακάο, χρωματιστή τρούφα, φρούτα εποχής, τριμμένο αμύγδαλο ή ό,τι άλλο έχουμε).
• Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Tip:
Δίνουμε έξτρα γεύση, προαιρετικά, με ό,τι θέλουμε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα, ξύσμα πορτοκάλι, καφέ, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θες. Η τούρτα της φωτογραφίας έχει μπισκότα oreo.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/