Η αλμυρή καραμέλα είναι μία από τις πιο ωραίες και ιδιαίτερες γεύσεις για παγωτό. Δοκίμασέ τη με αυτή τη συνταγή:

Υλικά:

• 1 1/4 φλυτζ. ζάχαρη
• 2 1/4 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1 φλυτζ. πλήρες γάλα
• 3 μεγάλα αυγά

 

DSC 2309

 

Εκτέλεση:

• Ζεσταίνουμε 1 φλυτζ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να πάρει ένα ωραίο κεχριμπαρένιο χρώμα.
• Προσθέτουμε 1 1/14 φλυτζ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
• Εν τω μεταξύ, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύοντας περιστασιακά.
• Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το μισό ζεστό μείγμα με το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με την καραμέλα.
• Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 έως 6 ώρες και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
• Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσει.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/