Δεν συμπαθούσα ποτέ ιδιαίτερα τη γιόγκα. Είχα δοκιμάσει να κάνω κανά δυο φορές, αλλά στο τέλος πάντα τα παρατούσα. Ένιωθα πως δεν μου ταιριάζει, πως παραείναι δύσκολη για μένα, δεδομένου ότι δεν έχω καθόλου ευλυγισία και δεν μπορούσα να εκτελέσω σωστά τις ασκήσεις.

Όλα αυτά μέχρι που έπεσα πάνω σε αυτή τη φωτογραφία.

giagia yoga

Χμμμ. "Για να μπορεί εκείνη, σίγουρα μπορώ και εγώ", σκέφτηκα. Μου έδωσε τρομερό κίνητρο αυτή η γιαγιάκα και δοκίμασα να κάνω ξανά πριν λίγο καιρό. Δυσκολεύτηκα, πείσμωσα, έκανα υπομονή και στο τέλος... ξετρελάθηκα! Μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες ένιωσα το σώμα μου να αλλάζει, να γίνεται πιο δυνατό και πιο στητό. Οι μύες άρχισαν να μακραίνουν και το κορμί άρχισε να ανακτά σιγά σιγά τη χαμένη του ευλυγισία. Για να μην πω για την πλάτη και τον αυχένα... Ναι, κι ο δικός μου αυχένας πονούσε φοβερά από το air condition και τα -μονίμως- βρεγμένα μαλλιά. Πλέον όμως, ο πόνος έχει μαλακώσει αισθητά. Μετά από μία ώρα γυμναστικής, νιώθω πιο ήρεμη, αισιόδοξη, χαλαρή και ανακουφισμένη. Άλλωστε, μέσω της γιόγκα ο ασκούμενος επιχειρεί να κάνει την ενδοσκόπηση του, επιφέροντας ταυτόχρονα αρμονία στις τρεις διαφορετικές υποστάσεις του, τη σωματική, τη συναισθηματική και την πνευματική.

Όπως καταλαβαίνετε, εννοείται πως θα συνεχίσω να κάνω γιόγκα το χειμώνα. Γιατί δεν σας είπα, εκτός των άλλων, μπόρεσα να κάνω ξανά κατακόρυφο, γέφυρες κτλ Ναι, είμαι ακόμα παιδί! ;-)

Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να ξεκινήσετε γιόγκα, όμως έχετε απογοητευτεί γιατί έχετε ήδη δοκιμάσει και σας φαίνεται δύσκολη στην αρχή, μην τα παρατάτε! Αφού μπορεί αυτή η γιαγιάκα της φωτογραφίας -αλλά κι εγώ- μπορείτε κι εσείς!

Go for it!
Θα δείτε μεγάλη διαφορά! Στο σώμα αλλά και το πνεύμα! ;-)