Το Instagram μας αρέσει πολύ γιατί μπορούμε να ποστάρουμε φωτογραφίες ανά πάσα στιγμή και απλά να «μιλάμε» με εικόνες. Υπάρχει όμως και μία ελληνική εφαρμογή που θα σε κάνει να θες να ανεβάζεις συνεχώς φωτογραφίες από τα μέρη που βρίσκεσαι. Πίσω από την ιδέα αυτή βρίσκεται ο ο Θέμης Δρακωνάκης, 23χρονος φοιτητής Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καθοριστικό ρόλο όμως στην κυκλοφορία και στην υλοποίηση της ιδέας έπαιξε ο συνιδρυτής του Self’it -και βασικός προγραμματιστής του- Σωτήρης Κανηράς, 22 ετών, φοιτητής Πληροφορικής στο ΕΚΠΑ.

Τί είναι το Self’it;

Το Self’it είναι ένα photo-sharing app που εμφανίζει τις 10 πιο δημοφιλείς φωτογραφίες κάθε περιοχής την κάθε στιγμή. Έτσι, κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να... τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με μία απλή φωτογραφία, όπου και αν πηγαίνει καθώς επίσης και να ζει στον πραγματικό παλμό κάθε πόλης βλέποντας φωτογραφίες-στιγμές όσων είναι στο ίδιο μέρος εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

 

SELF IT APP FWTOGRAFI

 

Τί κάνει το Self’it ξεχωριστό;

Αυτό που κάνει το Self’it να ξεχωρίζει είναι η ότι δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να γίνεται δημοφιλής σε κάθε περιοχή με μία απλή φωτογραφία, χωρίς να έχει χτίσει ένα δίκτυο φίλων ή να είναι ήδη διάσημος. «Στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά, ακολουθείται ένα συγκεκριμένο μοτίβο: Kάνουμε φίλους και στη συνέχεια προβάλλουμε ή παρακολουθούμε όσα μοιράζονται εκείνοι. Στο Self’it, δίνουμε μία διαφορετική προσέγγιση δίνοντας τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε στιγμές και ιστορίες με ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο μέρος, ζουν τις ίδιες εμπειρίες και έχουνε σαν κοινό παρονομαστή το ΤΩΡΑ. Το top10 των φωτογραφιών κάθε περιοχής αναπαριστά στην ουσία το τί συμβαίνει κάθε στιγμή ενώ φέρνει κάθε φορά διαφορετικά άτομα στο προσκήνιο» λέει στο Dutchesss Daily ο Θέμης Δρακωνάκης.

Οι χρήστες του Self’it έχουν μοιραστεί ήδη τις στιγμές τους από χώρες όπως η Ελλάδα, η Αγγλία, η Γερμανία, η Αμερική, ο Καναδάς και η Βραζιλία. Κατέβασέ το κι εσύ και θα δεις πως θα ενθουσιαστείς!

 

Το Self’it είναι διαθέσιμο δωρεάν στο AppStore ενώ σύντομα θα βγει και στο Google play.

Αυτό το νέο ελληνικό app θα σου αρέσει περισσότερο και από το Instagram