Υλικά:
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη στους 31ºC
400 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, ή φιστίκι Αιγίνης)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε μία λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 12-15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τα φουντούκια με τη λιωμένη κουβερτούρα και με δύο κουτάλια φτιάχνουμε μικρά βραχάκια επάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/