Plus: όταν κόβεις το κέικ, η νουτέλα θα ρέει ρευστή!
Υλικά:
250 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
300 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 ώριμες μπανάνες, σε πουρέ
2 φλιτζάνια Nutella
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα.
Διπλώνουμε μέσα τον πουρέ μπανάνας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Απλώνουμε το 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα στη φόρμα.
Προσθέτουμε1 φλιτζάνι Nutella και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη/
Τοποθετούμε 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα πάνω από το πρώτο στρώμα και συνεχίζουμε με 1 φλιτζάνι της θπόλοιπης Nutella.
Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του κέικ.
Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/