Γύρω στα 30, πολλές γυναίκες αποφασίζουν ξαφνικά να βγουν από μια μακροχρόνια σχέση, να αλλάξουν καριέρα ή τόπο διαμονής. Πόσο εύκολο είναι όμως να πάρεις μια τέτοια απόφαση; Η απάντηση είναι καθόλου.

Να λοιπόν 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν είσαι σε μια φάση αναζήτησης της πραγματικής σου ταυτότητας:

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους
Την εποχή των social media, είναι πιο εύκολο από ποτέ να μπούμε στον πειρασμό της σύγκρισης της ζωής μας με αυτές που παρακολουθούμε κάθε μέρα στο timeline μας. Βλέποντας τους «φίλους» μας στο διαδίκτυο να κάνουν ταξίδια/ να ποζάρουν χαρούμενοι/ να ανεβαίνουν επαγγελματικά / να δημιουργούν οικογένεια, γίνεται σχεδόν αδύνατο να μην συγκρίνεις τα δικά σου επιτεύγματα με αυτά των άλλων. Θυμήσου ωστόσο ότι όλα δείχνουν πολύ πιο όμορφα μέσα από τα social media και ότι ανεξαιρέτως όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας στιγμές. Απλώς τις δεύτερες δεν τις ποστάρουμε στο instagram. Αντί λοιπόν να ορίζεις τη δική σου ζωή με βάση όσα βλέπεις να κάνουν οι άλλοι, προσπάθησε να επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου σε όσα εσύ επιθυμείς. Απάντησε ειλικρινά στην ερώτηση «Πώς θα ήθελα να είναι η ζωή μου σε 5 χρόνια από σήμερα;» και ξεκίνα αύριο κιόλας να κάνεις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Κράτα στο περιβάλλον σου ανθρώπους που πιστεύουν σε εσένα
Όταν περνάς από μια δύσκολη προσωπική φάση, είναι σημαντικό να έχεις βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους. Διώξε από τη ζωή σου άτομα (ή σταμάτα να συζητάς τα προβλήματά σου μαζί τους) που δεν πιστεύουν σε εσένα ή στις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες σου. Κρατώντας κοντά μας ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε εμάς, τελικά χάνουμε κι εμείς την πίστη στον εαυτό μας και σε όσα θέλουμε να πετύχουμε.

Αντιμετώπισε τους φόβους σου
Ο φόβος για το άγνωστο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντά κανείς σε μια τέτοια φάση. Η ανασφάλεια που νιώθεις να αφήσεις πίσω σου «σίγουρα δεδομένα» της προσωπικής ή επαγγελματικής σου ζωής είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ανασταλτικά, αλλά είναι στο χέρι σου να βγεις από την «comfort zone» σου και να μετατρέψεις τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Θυμήσου ότι, αν δεν αλλάξεις την καθημερινότητά σου, δεν γίνεται να αλλάξεις τελικά τη ζωή σου.