Το σαλόνι /καθιστικό είναι το δωμάτιο που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει το στυλ όλου του σπιτιού. Και, σε αυτό το δωμάτιο, όλα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- κινούνται γύρω από το τραπεζάκι!

Διάλεξε λοιπόν έναν από τους παρακάτω τρόπους για να διακοσμήσεις το δικό σου coffee table:

 

1. Ισορροπώντας τις 4 γωνίες

Coffee Table Four Corner

Ξεκίνησε τοποθετώντας διακοσμητικά αντικείμενα στις 4 γωνίες του τραπεζιού. Πρόσθεσε μερικά κομμάτια εσωτερικά για να σπάσει η γεωμετρία, αλλά άφησε λίγο χώρο για να «αναπνέουν» τα διακοσμητικά και φυσικά για να διατηρεί τη χρηστικότητά του το τραπεζάκι.

 

2. Χρησιμοποιώντας ένα δίσκο

Coffee Table Tray Styling

Ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος είναι να τοποθετήσεις όλα τα διακοσμητικά σε ένα πλαίσιο, για παράδειγμα μέσα σε ένα δίσκο. Θυμήσου να παίξεις λίγο με το μέγεθος -και κυρίως με το ύψος- των αντικειμένων που θα χρησιμοποιήσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το τραπεζάκι, δεν έχεις παρά να μετακινήσεις τον δίσκο!

 

3. Με μίνιμαλ διάθεση

Simple Coffee Table Styling

Δυο-τρία βιβλία και ένα μεγάλο κερί ή ένα βάζο με λουλούδια είναι αρκετά για να δημιουργήσεις ένα στυλάτο coffee table, αν γενικώς προτιμάς την αφαιρετική λογική.

 

4. Δημιουργώντας μια νοητή ευθεία

Linnear Coffee Table

Ιδιαίτερα αν το τραπεζάκι σου έχει ορθογώνιο σχήμα, μπορείς να δημιουργήσεις μια νοητή ευθεία με μερικά groups από διακοσμητικά στοιχεία. Θυμήσου κι εδώ να παίξεις με το ύψος των κομματιών, ώστε να μην είναι υπερβολικά αυστηρή η τελική φόρμα.

 

5. Extravaganza

Contemporary Coffee Table

Coffee table books, κεριά, λουλούδια, έργα τέχνης ή σουβενίρ, αρωματικά sticks, ακόμα και μικρά γλαστράκια, μπορούν να δημιουργήσουν μια απίστευτα στυλάτη σύνθεση, που θα μοιάζει σαν να βγήκε από τις σελίδες των περιοδικών. Έχε, παρ’ όλα αυτά, στο νου σου ότι, όσο προσθέτεις stylish κομμάτια, τόσο αφαιρείς από τη χρηστικότητα του τραπεζιού.