Κάθε ηλικία έχει τις δυσκολίες αλλά και τα πλεονεκτήματά της, αλλά, αν είσαι γύρω στα 30 και νιώθεις ότι έχεις ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ να σκεφτείς, να αποφασίσεις, να φέρεις εις πέρας και να αντιμετωπίσεις, τότε ίσως έχεις δίκιο: Αυτή πιστεύει πως είναι η πιο δύσκολη ηλικία για μια γυναίκα η 75χρονη Wendy McCarthy, συγγραφέας, επιτυχημένη επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Chief Executive Women.

Μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο Women World Changers Summit, η Wendy McCarthy ανέφερε ότι οι γυναίκες διανύουν την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής τους συνήθως στα τέλη της δεκαετίας των 20 και στις αρχές της δεκαετίας των 30: «Είναι μια πολύ δύσκολη φάση. Οι γυναίκες πρέπει σε αυτή την ηλικία να αποφασίσουν αν θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια και παράλληλα δέχονται όλη την ψυχολογική πίεση που αυτό το θέμα προκαλεί. Η εμπειρία μου λέει ότι η επαγγελματική φιλοδοξία έρχεται αργότερα στη ζωή» σχολίασε, προσθέτοντας πως οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία περιμένουν από τον εαυτό τους να έχουν μια σχέση και να δημιουργήσουν οικογένεια, ενώ παράλληλα η καριέρα αποτελεί ένα στόχο που σπανίως μπορεί να έχει ήδη επιτευχθεί σε τόσο νεαρή ηλικία. Μάλιστα, η διάσημη επιχειρηματίας παραδέχθηκε πως, μέχρι τα 55 της, η ίδια απλώς «έκανε εξάσκηση» σε ό,τι αφορά την επαγγελματική σταδιοδρομία της, υπενθυμίζοντας στις νεότερες γυναίκες ότι υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά τους για κάτι τέτοιο.

Αν λοιπόν νιώθεις ότι «Πίεση» ή «Αβεβαιότητα» είναι οι καλύτεροι τίτλοι που θα μπορούσαν να μπουν σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου, έχε στο νου σου ότι είσαι κάθε άλλο παρά μόνη και ότι το κλισέ μάλλον ισχύει: Τα καλύτερα έρχονται.