1. Παραμελούμε τον φωτισμό
Ακόμα και το πιο όμορφο δωμάτιο μπορεί να «χάσει» από τον κακό φωτισμό. Πηγές φωτός όπως ένα επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φωτιστικό, σποτάκια ή λάμπες με διακόπτες dimmer θα λειτουργήσουν επικουρικά στην κεντρική πηγή φωτισμού του χώρου, κολακεύοντάς τον. Αν το δωμάτιο δεν έχει πολύ φυσικό φως, 1-2 καθρέφτες θα βοηθήσουν αυτό να αντανακλάται, για ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα.
2. Κρεμάμε τα κάδρα στο λάθος ύψος
Ο γενικός κανόνας λέει πως οι πίνακες πρέπει να κρεμιούνται έτσι ώστε το κέντρο τους να είναι περίπου στην ευθεία του ματιού μας όταν είμαστε όρθιοι – δηλαδή αρκετά χαμηλότερα από ό,τι οι περισσότεροι πιστεύουμε.
3. Κρατάμε άχρηστα αντικείμενα
Τασάκια, βάζα και άλλα διακοσμητικά ή χρηστικά κομμάτια που απλώς έχουν «ξεμείνει» στο σπίτι σου είναι σίγουρο ότι χαλάνε το στυλ του και τρώνε πολύτιμο χώρο. Κάνε έναν ειλικρινή απολογισμό και διώξε ό,τι δεν χρησιμοποιείς ή δεν ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σου.
4. «Κολλάμε» τα έπιπλα στους τοίχους
Πρόκειται για ένα λάθος που είναι πιθανό να μην μπορείς να αποφύγεις αν ο χώρος σου είναι περιορισμένος, αλλά οι interior designers μισούν να βλέπουν καναπέδες, κρεβάτια, τραπέζια και άλλα έπιπλα κολλημένα στους τοίχους. Αν λοιπόν έχεις την ευχέρεια, πειραματίσου με το στήσιμο των επίπλων: Θα κάνει τον χώρο σου πιο «ζεστό», στυλάτο και πρακτικό.
5. Ξεχνάμε τις πραγματικές μας ανάγκες
Το να αναγνωρίσεις τις ανάγκες και να δεις ρεαλιστικά το μπάτζετ σου είναι η βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να λειτουργήσεις. Για παράδειγμα, ένας ολόλευκος καναπές μπορεί να δείχνει υπέροχος σε μια σελίδα περιοδικού, αλλά στην πραγματική ζωή δεν μπορεί με τίποτα να υπάρξει σε ένα σπίτι όπου κυκλοφορούν μικρά παιδιά. Προσάρμοσε λοιπόν τις επιθυμίες σου στην πραγματική σου ζωή και σκέψου πώς μπορείς να κάνεις στυλάτες επιλογές που θα συμβαδίζουν με αυτή.