Το στρες αποτελεί πλέον, δυστυχώς, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και, με τον επαγγελματικό στίβο να γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν συχνά, ακόμα και κατά τις ώρες εκτός της δουλειάς τους, αγχωμένοι.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο Business Insider η career expert Lynn Taylor, θα πρέπει να αξιολογούμε ιδιαίτερα τα επίπεδα άγχους που νιώθουμε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Η γνωστή και ως «κυριακάτικη μελαγχολία», δηλαδή η απογοήτευση για το τέλος του σαββατοκύριακου, σε συνδυασμό με το στρες για τη νέα εβδομάδα και την επιστροφή στη δουλειά, είναι κάτι κοινό. «Είναι κάτι που νιώθουμε σχεδόν όλοι, αφού η Κυριακή είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη χαλάρωση στις υποχρεώσεις και στις καθημερινές μας προκλήσεις» λέει η Taylor, όμως τονίζει: «Αλλά το να νιώθουμε παγιδευμένοι, απελπισμένοι και να μας κυριεύει το άγχος για τη δουλειά μας κάθε φορά που πλησιάζει η Δευτέρα, ενώ η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται για εβδομάδες ολόκληρες ή ακόμα και για μήνες, σημαίνει πως ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αλλαγή».

Η λύση; «Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να θυμόμαστε ότι έχουμε επιλογές. Η καριέρα μας περιορίζεται μόνο από τη φαντασία μας» καταλήγει η Taylor.