Γιατί ξυπνάς αργά και δεν ξέρεις αν πρέπει να φας πρωινό ή μεσημεριανό το Σάββατο, για brunch το μεσημέρι της Κυριακής με φίλους... Η σημερινή συνταγή είναι τέλεια για το Σαββατοκύριακο και επιπλέον είναι εύκολη, super γρήγορη και πολύ υγιεινή! Αρκεί να έχεις ένα ήδη ώριμο αβοκάντο!

Υλικά
1/2 αβοκάντο ώριμο, ξεφλουδισμένο
Χυμό από ένα λάιμ
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
Ψωμάκι για Burger
1 αβγό
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

avocado egg burger

 

Εκτέλεση
Βάζουμε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ με το χυμό λάιμ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Με ένα πιρούνι το πολτοποιούμε και κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Φρυγανίζουμε το ψωμί
Τηγανίζουμε το αβγό σε μια κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Απλώνουμε το μείγμα από το αβοκάντο πάνω στο ψωμί.
Προσθέτουμε το αβγό και από πάνω ρίχνουμε μια πρέζα μπούκοβο.
Σερβίρουμε ζεστό.

Extra tip: Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι θερμίδες της συνταγής, μπορείς να εμπλουτίσεις το burger με κάποιο τυρί και ένα αλλαντικό.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/