Η σημερινή συνταγή είναι ένα κέικ για όλες τις εποχές, ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό γλύκισμα.

Υλικά:
2 αβγά
2 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. φρέσκο ξύσμα πορτοκάλι
1/2 φλυτζ. ελληνικό γιαούρτι
1/2 φλυτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλυτζ. ηλιέλαιο ή βούτυρο
1 1/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. Αλεύρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι, το αλάτι και το γιαούρτι.
Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Για να τα ανακατέψουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύρμα ή το μίξερ χειρός. Προσπαθούμε να πετύχουμε ένα λείο και απαλό μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα στη ζύμη και να βγει χωρίς ίχνος ζύμης.
Βγάζουμε από τη φόρμα, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Καλύπτουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας αν επιθυμούμε.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/