Φτιάξε τις δικές σου υγιεινές μπάρες δημητριακών και τύλιξε κάθε μπάρα μεμονωμένα σε λαδόκολλα για να έχεις το τέλειο σνακ on-the-go!

Υλικά:
½ φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
½ φλιτζάνι μέλι (ή σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου αν θέλεις να κάνεις τις μπάρες βίγκαν)
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι φυστίκια
½ φλιτζάνι ηλιόσπορο
½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1 φλιτζάνι corn flakes (χωρίς ζάχαρη)
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τη βρώμη, τα φυστίκια και τον ηλιόσπορο σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το σιρόπι ή το μέλι με το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χτυπάμε τα σύκα και τα βερίκοκα στον blender μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στο blender και χτυπάμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα από το blender στο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια μας.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, απλώνουμε και πιέζουμε με το χέρι για να δώσουμε ομοιογενές πάχος.
Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Κόβουμε σε μπάρες.
Διατηρούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για περίπου μια εβδομάδα.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/