Αυτές τις μέρες όλοι είναι κρυωμένοι ή μου φαίνεται; Ξέρω τουλάχιστον 5 ανθρώπους που αυτή την εβδομάδα την έβγαλαν με πυρετό/ με μπούκωμα/ με πονόλαιμο ή με όλα αυτά μαζί. Ευτυχώς δεν αρρώστησα αυτή τη φορά, αλλά πρόσφατα την είχα πάθει για τα καλά.

Δυστυχώς είχε χρειαστεί να πάρω αντιβίωση, αλλά για τον πονόλαιμο με είχαν βοηθήσει πολύ και οι συμβουλές της μαμάς μου.

Να λοιπόν τα 4 θαυματουργά βήματα για να αντιμετωπίσεις τον ενοχλητικό βήχα και τον πόνο στον λαιμό:

-Πρώτα από όλα, πρέπει να πίνουμε πολύ νερό και υγρά (τσάι, χαμομήλι, χυμούς κλπ).

-Σε ροφήματα όπως το τσάι, είναι καλό να προσθέτουμε μέλι, που μαλακώνει τον λαιμό, και λεμόνι, που βοηθάει στην παραγωγή σάλιου και ανακουφίζει από την ενοχλητική ξηρότητα.

-Κρατάμε τον λαιμό μας ζεστό, είτε με κασκόλ είτε με ένα φουλάρι. Μερικές φορές τη μέρα μπορούμε να τυλίγουμε και μια ζεστή πετσέτα γύρω από τον λαιμό μας. Ζεσταίνει και ανακουφίζει πολύ την περιοχή.

-Γαργάρες! Πολλοί συστήνουν τις γαργάρες με αλατόνερο, αλλά εγώ πραγματικά βρήκα θαυματουργές τις γαργάρες με χαμομήλι και μαγειρική σόδα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Βράζουμε λίγο χαμομήλι και το σουρώνουμε, ρίχνοντάς το σε ένα φλυτζάνι. Όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία του, ρίχνουμε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και κάνουμε γαργάρες με αυτό. Η γεύση του είναι λίγο περίεργη, λόγω της σόδας, αλλά κάνει θαύματα! Προσοχή: Προφανώς δεν το καταπίνουμε, μόνο κάνουμε γαργάρες!

Περαστικά :)