Τα social media είναι ένας φανταστικός κόσμος και πλέον το «δεξί» μας χέρι για πολλά πράγματα.  Καλώς ή κακώς, ξυπνάμε έχοντας στα χέρια μας το κινητό μας τηλέφωνο και χαζεύοντας τα διαδικτυακά νέα των φίλων μας. Άσε που, τώρα πια, μέσα από το facebook ή το Instagram, μπορείς να βρεις και τους παλιούς σου συμμαθητές ή συμφοιτητές. Ok, και κάποιον πρώην.

Μήπως όμως μερικοί κάνουν περισσότερη χρήση των εφαρμογών αυτών από όσο πρέπει σε σημείο που... κάνουν τους διαδικτυακούς τους φίλους να βγάζουν αφρούς από το στόμα ή και καπνούς από τα αυτιά όποτε πατάνε το log in; Ναι, υπάρχουν και, όσο κι αν τους αγαπάμε, μερικές φορές απλώς θέλουμε να τους κάνουμε delete. 

Εσύ σε ποια από τις παρακάτω κατηγορίες ανήκεις;

Mrs status: Συγγνώμη, αλλά πόσα status μπορεί να αντέξει η κεντρική μας σελίδα από το ίδιο άτομο; Please, όχι status κάθε 15 λεπτά. 

Η «εθισμένη» στα παιχνίδια: Ναι, μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο (σχεδόν ανήθικο), αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν παίζουν παιχνίδια στο facebook. Και, αφού τους ξέρεις, γιατί επιμένεις να στέλνεις προσκλήσεις; Όχι, δεν θα σου δώσουμε καμία ζωή για το Candy Crush, πάρ' το απόφαση.

Η αισθηματίας: Και εμείς ακούμε ρομαντικά τραγούδια, και εμείς έχει τύχει να πονέσουμε ή να ερωτευτούμε παράφορα, αλλά δείξε κάπως φειδωλή στα posts σου. Όλοι μας χωρίσαμε, όλοι μας τσακωθήκαμε αλλά ίσως είναιν καλύτερα να κρατήσεις τον πόνο και τα νεύρα σου μακριά από τα social media. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους ερωτευμένους. Γενικώς, πόσα hashtag #loveyou, #missu να αντέξουμε ρε παιδιά;

Αν δεν ανήκεις σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, συγχαρητήρια. Σε θέλουμε για φίλη στο facebook.