Μιλούσα πριν μερικές μέρες με έναν ορθοπεδικό και, μεταξύ άλλων, τον ρώτησα τι μαξιλάρι πρέπει να χρησιμοποιούμε στον ύπνο μας. Την απάντηση που μου έδωσε δεν την είχα σκεφτεί: Πρέπει, λέει, να διαλέγουμε το μαξιλάρι μας, ανάλογα με τη στάση στην οποία συνηθίζουμε να κοιμόμαστε!

Να τι μου είπε:

-Αν κοιμάσαι μπρούμυτα, πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις ότι αυτή είναι η χειρότερη στάση για τον αυχένα σου αλλά και για άλλα σημεία του σώματος. Παρ’ όλα αυτά, επειδή δεν μπορείς να αλλάξεις από τη μία μέρα στην άλλη μια συνήθεια τόσων χρόνων, το κατάλληλο μαξιλάρι για εσένα είναι ένα πολύ λεπτό – ή ακόμα και καθόλου μαξιλάρι!

-Αν κοιμάσαι ανάσκελα, μπορείς είτε να αγοράσεις ένα ειδικό ανατομικό μαξιλάρι είτε να επιλέξεις ένα αφράτο, που να αφήνει το κεφάλι και τον αυχένα σου να του δώσουν το ιδανικό σχήμα ώστε να είναι το σώμα σου ευθυγραμμισμένο.

-Αν κοιμάσαι πλάγια (that’ s me!), πρέπει να επιλέξεις ένα μέτριο σε πάχος μαξιλάρι, που να μην είναι όμως πολύ μαλακό. Ο στόχος είναι και πάλι να κρατήσεις τη σπονδυλική σου στήλη και τον αυχένα σου ευθυγραμμισμένα, οπότε πρέπει το μαξιλάρι να στηρίζει σωστά το κεφάλι σου!

 

doukissa maksilari