Το χοιρινό είναι το παραδοσιακό κρέας που μαγειρεύουμε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας τις γιορτές και αυτή η συνταγή είναι μια τέλεια (και πιο εύκολη) εναλλακτική για το γιορτινό τραπέζι προκειμένου να μην μπεις στον «κόπο» της γαλοπούλας.

Υλικά:
50 γρ βούτυρο
1 κιλό χοιρινό ελεύθερης βοσκής χοιρινό, κομμένο σε κύβους
200g μπέικον, ψιλοκομμένο
150 γρ δαμάσκηνα
15 κρεμμυδάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 σέλερι, ψιλοκομμένο
300ml ζωμό κότας
50 ml μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια και το σέλινο για λίγα λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου για να καλύψει το κρέας
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το μέλι, τη μουστάρδα Dijon, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι
Καλύπτουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 2 ώρες μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και να μελώσει.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/