Η πιο εύκολη εναλλακτική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς! Τα κυδώνια δίνουν ένα εορταστικό τόνο στο πιάτο και βέβαια πάντα μπορείς να παίξεις με τα εσπεριδοειδή προσθέτοντας ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού.

Θέλει ελάχιστο χρόνο για να το προετοιμάσεις και απλά το αφήνεις μέσα στη γάστρα να μελώσει.

 

Υλικά:
1 ρολό κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
500 κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. Κάρυ
1 κ.σ. Ρίγανη φρέσκια
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1/2 ποτήρι Λάδι
Αλάτι και Πιπέρι
600 ml ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.
Βάζουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό, το κυδώνι και τις πατάτες.
Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό.
Περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες και προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.
Σκεπάζουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C.
Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα να δούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και αφήνουμε να ξεροψηθεί.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/